Почивка за нашето безпокойство

Веднъж, един човек наблюдавал цар, който си играел с пиле. Учуден, човекът попитал, дали той нямал нещо по-важно за вършене. „Човек не може винаги да върши важни неща.“ - отговорил царят. „Само когато се справям, от време на време, с привидно незначителните неща, аз съм способен да върша и важните неща.“

За да се предпазим от изтощение, е необходимо да разберем важността на почивката и възстановяването. Редовните прекъсвания на работата намаляват умората и увеличават производителността. Отделяйте време за упражнения и пийте вода. Планирайте почивките си внимателно!

Поддържайте вечерта спокойна. Светлините и екраните ограбват нашата нощна почивка. Здравият сън увеличава качеството на живота и помага за предпазване от болести. Спазвайте редовен режим за сън и отмора в тишина, когато си лягате вечер.

Добре дошъл уикенд! Творецът си почина в Съботния ден и ни подарява всяка седмица 24 часа отдих за нашето тяло, ум и душа. Отделяйте време за общуване и време за любов.

Погрижете се за почивката си. „Ефектът от отпуската“ е очевиден при спирането на работата, промяната на мястото и отделяне на време за нас и хората, които обичаме.Прекъсването е ключът на възстановяването и средството да се отделим от стреса и напрежението.

„ Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя.“ ( Матей 11:28 ). Истинската почивка е в благодатта на Исус Христос. Той желае ние да имаме най-доброто качество на живот!

Д-р Christoph Bornand, Лекар дентална медицина

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 2416 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy