Здравословният избор може да промени вашия живот

Да изберете  здравословния начин на живот на правилна основа – това може да промени вашия живот. Това може да повиши качеството на вашия живот и да го удължи. Удължаването на живота не би означавало извънредно много, ако това е просто да живееш допълнително години,  с повече болести, увеличаване на безсилието и без много качество на живота. Това, което ние всъщност откриваме е, че същите промени на начина на живот, които добавят години на вашия живот, могат  да добавят и живот на вашите години!

Read more...

Изложен ли си на риск?

Затлъстяването, диабет тип 2 и сърдечната заболеваемост са достигнали епидемични размери. Според Световната Здравна Организация (СЗО), поне 2,8 милиона  души в света умират всяка година като директен резултат от затлъстяване или наднормено тегло. Допълнителен  принос  към сърдечната заболеваемост имат и видовете ракови заболявания, наднорменото тегло и затлъстяването, нездравословната диета,  и физическата неактивност, които увеличават риска от диабет и са основна причина за широкото разпространение на диабет тип 2.

Read more...

Инвестирайте в здравословните взаимоотношения!

Здравословните взаимоотношения не се получават случайно! Дали искаме или не, в даден момент ние сме в различни отношения с нашите родители и деца, с нашите партньори или колеги. Ако тези взаимоотношения са градивни, нашата имунна система се подсилва и способността ни да се борим с болести се увеличава.

Read more...

Здрави деца = Щастливи деца

Детското затлъстяване е станало  често срещан проблем в цял свят. Последствията са видими като остеоартритни проблеми, сънливост през деня, отклонение на поведението в училище, намаляване на самочувствието и самопреценката. Затлъстяването също така увеличава риска от развитие на хронични заболявания в по-късна възраст. 

Read more...

Има значение това, което мислим!

Проучванията показват, че позитивното мислене означава повече от това, да бъдем щастливи. Позитивните мисли могат всъщност да дадат истинска стойност в живота на човека и да му помогнат да изгради умения, които траят по-дълго от една обикновена усмивка. Нашият начин на мислене влияе на нашата работа, здраве и живот в дългосрочен план. Например, негативните мисли стесняват нашия мироглед и ни пречат да видим други възможности около нас. Напротив, положителните мисли разширяват нашите възможности за преценка и позволяват на ума ни да направи правилния избор. Едно от предимствата, което позитивното мислене осигурява, е повишената способност за изграждане на умения и създаване на възможности. Ако позитивното мислене е полезно за преценяване на голямата картина на живота, как можем да се научим да мислим позитивно?

Read more...

Почивка за нашето безпокойство

Веднъж, един човек наблюдавал цар, който си играел с пиле. Учуден, човекът попитал, дали той нямал нещо по-важно за вършене. „Човек не може винаги да върши важни неща.“ - отговорил царят. „Само когато се справям, от време на време, с привидно незначителните неща, аз съм способен да върша и важните неща.“

Read more...

НАДЕЖДА ОТВЪД ДЕПРЕСИЯТА!

Депресията е сериозно, сложно и широко разпространено състояние, засягащо хора от всички възрасти, раси, религии и социални класи. Депресията не засяга само мозъка, но и цялото тяло. Тя афектира върху начина на хранене, съня, начина, по който се чувствате самите вие и спрямо нещата около вас.

Read more...

УСТОЙЧИВОСТ!

Когато животът е труден и ни връхлитат житейски бури, един въпрос изгаря ума ни: Как мога да преодолея това изпитание? Защо някои хора са сринати напълно от нещастията в живота, независимо дали са причинени от други хора или предизвикани от самите тях, а други се справят?

Read more...

Да живеем свободни!

Националният институт на САЩ по злоупотреба с дрогата определя пристрастяването като “болест на мозъка, характеризиращо се с натрапчиво търсене и употреба на дрога, въпреки вредните последствия”. Пристрастяванията водят до физически, емоционални, социални, професионални, юридически и семейни проблеми.

Read more...

Силата на вярата!

Доверието е едно от първите неща, които бебето научава. Това му дава сигурност, че от мама ще получи храна, топлина и обич. По-късно в живота ние също проявяваме вяра в обичайни истини. Заблудата и истината може да се конфронтират в нашия ум, но последиците на всяка от тях са различни, в зависимост от нашия избор и вяра.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy