НАДЕЖДА ОТВЪД ДЕПРЕСИЯТА!

Депресията е сериозно, сложно и широко разпространено състояние, засягащо хора от всички възрасти, раси, религии и социални класи. Депресията не засяга само мозъка, но и цялото тяло. Тя афектира върху начина на хранене, съня, начина, по който се чувствате самите вие и спрямо нещата около вас.

Депресията не е белег на лична слабост. Тя включва комбинация от генетични, биохимични, психологични фактори и фактори от заобикалящата ни среда. Оставена без лечение, депресията може да трае седмици, месеци или години.

В последно време чувствали ли сте се тъжни, разтревожени или празни? Загубили ли сте интерес в нещата, които са ви носили наслада? Други симптоми включват необичайна умора, загуба на апетит и безсъние. Ако това ви звучи, сякаш се отнася за вас, не чакайте повече, потърсете професионална помощ! Когато се стигне до лечение на депресията, промените в начина на живот са прости и мощни инструменти. Дори когато се нуждаете от медикаментозно лечение, тези промени ще ви помогнат в оздравителния процес. В случаи на слаба депресия, това ще е всичко, което е нужно.

Редовни физически упражнения са показани като толкова ефективни, колкото някои обикновено използвани средства, при лечението на слаба до умерена депресия. Упражненията не само стимулират химичните субстанции във вашия мозък, като серотонин и ендорфин, които ви помагат да се чувствате добре, но също отключват растежа на нови клетки и нови мозъчни връзки. Една 30-минутна разходка от 3 до 5 пъти в седмицата може да направи огромна промяна.

Духът на благодарност и възхвала също ще ви помогне да преодолеете депресията. Без значение в каква ситуация сте, има надежда!

Dr. Dan Chilel Pineda, Терапевт

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 2530 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy