Силата на вярата!

Доверието е едно от първите неща, които бебето научава. Това му дава сигурност, че от мама ще получи храна, топлина и обич. По-късно в живота ние също проявяваме вяра в обичайни истини. Заблудата и истината може да се конфронтират в нашия ум, но последиците на всяка от тях са различни, в зависимост от нашия избор и вяра.

Чрез вяра Божият дар за спасение в Исус Христос става достъпен за нас. Живата вяра е постоянно развиване взаимоотношения на доверие и любов с Бога, чрез молитва и изучаване на Неговото Слово. В свят, изпълнен с насилие, чести природни бедствия и различни нелечими болести, вярата е необходимост. Чрез нея можем да съхраним нашето емоционално и физическо здраве.

Исус разкри нейната лечебна сила чрез чудесата, които извърши: чрез вяра слепият прогледна, паралитикът проходи и мъртвият оживя. Днес, проучвания показват, че вярата има благотворен ефект при изхода от болести, дава удовлетворение от живота и води до благополучие.

Няма по-добро средство за укрепването на нашите физически и духовни сили от изразяването на вяра и признателност за Божията любов и грижа! Но вярата не изключва нашата отговорност да водим здравословен живот или да ползваме медицински грижи при нужда! Напротив! Тя ни мотивира да проявяваме вярност към моралните и физически закони, дадени от нашия любящ Творец. Така нашият живот се изпълва с хармония и Божията милост прави чудесата да се случват в нас и чрез нас.

Отворете сърцата си с доверие към Бога и преживейте целебната сила на вярата още днес!

Dr. Desislava Gerasimova, Лекар

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 4319 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy