Да живеем свободни!

Националният институт на САЩ по злоупотреба с дрогата определя пристрастяването като “болест на мозъка, характеризиращо се с натрапчиво търсене и употреба на дрога, въпреки вредните последствия”. Пристрастяванията водят до физически, емоционални, социални, професионални, юридически и семейни проблеми.

Огромен пример за зависимост в Европа е употребата на алкохол. Неговата консумация има значителни последствия за обществото, но също и за отделната личност. Анонимните алкохолици казват:“първата чаша алкохол ще ви направи опиянени“. Пиенето между приятели може да създаде много проблеми. Нула алкохол е пътят към свободата.

Друг убиец е тютюнът. Никотинът е една от най-пристрастяващите субстанции. Общи резултати свързани с пушенето са: рак на белия дроб, емфизем и сърдечносъдови заболявания.

Най-широко рекламирана и консумирана психоактивна дрога в света е кофеинът. Той може да причини безпокойство, разстройство на съня, възбуда, шум в ушите, объркано мислене и сърдечна аритмия.Неговата редовна консумация от тийнейджърите под формата на енергийни напитки увеличава вероятността за други зависимости.

Незаконни дроги като марихуана, кокаин, хероин, халюциногенни, инхаланти или опиум са високо пристрастяващи субстанции.

Няма безопасно ниво за употребата на коя да е от тези дроги. Ако страдате от зависимост, запомнете, че вие не сте сам във вашата борба. С каквото и да се сблъскаме, Бог винаги има начин за освобождение. Молете Го за помощ! Има и професионалисти, които също могат да ви помогнат. С човешка и Божия помощ победата е сигурна!

Dr. Adrian Horvath, Psychiatrist

© Health Ministries Department - EUD. All rights reserved
Read 2349 times

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Privacy